top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLeen Boxstaens

Zet eens wat zeekraal op het menu!

Eet jij weleens zeekraal of andere zeegroenten? Het is absoluut de moeite om eens te proberen! Het brengt weer wat variatie op je bord (wat altijd goed is) én een scala aan mineralen en andere nutriënten.


In zeekraal bijvoorbeeld zitten Calcium, Jodium, Kalium, Magnesium, Fosfor, Ijzer, Zink, Koper, Natrium en Vitamine C. Een hele lijst dus! Waarom dit belangrijk is? Jouw dierbare lichaam (je hebt er maar 1!) is een wonderlijk fabriekje en dient de juiste bouwstoffen te krijgen om als een geoliede machine te kunnen draaien. Hier af en toe bij stilstaan kan zeker geen kwaad!


Jodium is bijvoorbeeld essentieel voor onze schildklier en daardoor ook voor ons zenuwstelsel en onze stofwisseling (´verbranding´). Een lijstje voordelen? -een goed geheugen en concentratie -positieve instelling -normale groei bij kinderen (ook geestelijk!) -activatie lichaamsenergie en warmteproductie -gezonde huid, haren en nagels

Wist je ook dat Jodium al tientallen jaren wordt toegevoegd aan bakkerszout, om tekorten te vermijden? Bak je je brood zelf of eet je veel biologisch brood, wees hier dan even alert op!


Ohja en zeekraal klaarmaken is echt niet moeilijk! Stoof bijvoorbeeld 5 min. in olijfolie met wat kerstomaatjes en eventueel look en andere kruiden en het is al klaar! Op de foto hieronder had ik het geserveerd met kabeljauw uit de oven en gestoofde witloof (gekarameliseerd met honing, mmmm). Probeer het eens en laat gerust weten wat je ervan vond!26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page